Verhit de olie in een grote braadpan, fruit de zien glazig en voeg de
knoflook toe.
Voeg al roerend geleidelijk de rijst toe tot alle korrels door de olie
zijn gehaald.
Voeg peper, zout en de kurkuma aan de warme bouillon toe en giet deze
al
roerend over de rijst (houd de bouillon tijdens het roeren aan de
kook).
Dek de pan af en laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen.
Snijd intussen de paprika in blokjes en blancheer die 1 minuut in kokend
water.
Pocheer de vis 5 minuten in water met een beetje witte wijn en het
laurierblad.
Bak de drumsticks in een koekenpan in 2 eetlepels olie goudbruin en
gaar.
Maak de mosselen onder koud stromend water schoon (doe elke mossel die
open blijft als u er tegen tikt, weg).
Doe de wijn met een beetje visbouillon in een pannetje, voeg de mosselen
toe en schud de pan tot de schelpen open zijn (dit duurt ± 8
minuten).
Houd het pannetje warm.
Haal het deksel van de rijstpan en roer de rijst met een vork door.
Voeg al roerend de paprika toe, daarna de vis, de garnalen, ± 1 1/2
dl
mosselbouillon en dan de kippenboutjes.
Dek de pan weer af en kook verder tot de rijst niet meer kleeft en de
bouillon is opgenomen.
Strooi er wat gehakte peterselie over en garneer de paella met de
mosselen.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |